Thursday, February 8, 2007

Başarılı Şirket Olmak ...

Başarılı bir şirket olmak seçimlerin bir sonucudur. Çok iyi şirketlerde doğru insanlar , doğru koltuklarda oturur ve doğru yöne bakarlar. Otobüs sürücüsünden başlayarak, bileti satışını yapandan , seyahat edecek tüm insanlara kadar doğru insanları seçmek zorundasınız. Şirketleri kalıcı mükemmeliyete ulaştıran strateji ile ilgili kararlardan çok insanlarla ilgili kararlardır.

Otobüs sürücüsü diye tabir ettiğimiz lideriniz bir ülkeyi , bir orduyu ya da yüzlerce çalışanı bulunan bir şirketi yönetmeye çalışan bir kişi , güçlü bir otorite ile bu otoriteyi çalışanlar üzerinde kulllanmaya çalışan bir kişi ya da erke tek başına sahip olup , bunu kaybetmemek için uğraşan bir kişi olmamalıdır. Lideriniz insanları yöneten değil , faaliyetleri yöneten kişi olmalıdır.

Günümüzde giderek artan rekabet şartları, bir şirketin geleceğini tek bir liderin vizyonuna bırakmayacak kadar şiddetli. Bu koşullarda da işin her aşamasında duruma liderlik edeceklere gereksinim var, kısacası otobüste her koltukta doğru insanın oturuyor olmasını sağlamak zorundasınız

Daha iyi ya da en iyisi olmak istiyorsanız ;
· Doğru insanları bulun , en önemli kararlar insanlarla ilgili kararlardır. İnsanlarla ilgili kararlar geleceğe , en önemlisi sizin gelecekteki yerinize ilişkindir. Uzun bir yolculuk hedefliyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey yanınıza doğru insanlar almaktır. Doğru insanlar gerçek temel değerlerinizi, beklentilerinizi, neyi savunduğunuzu, ne yapılmasını istediğinizi bilen, kendi içinde motivasyonu yaratabilen, bir davanın gerçekleşmesi için hırsla çalışan insanlardır.
· Doğru insanları bulduktan sonra onları kendi çıkarınıza ortak edin, eğer sonuçlar tümüyle sizin çıkarınıza hizmet ediyorsa insanlar yaratıcı enerjilerinin tümünü niçin sizin için kullansınlar.

No comments: